miljø og landbruk, skogbruk[1]_1000x451
miljø og landbruk, åker_1001x519
miljø og landbruk, kyr på beite
miljø og landbruk, landskap_1000x406

Stor interesse for kompetanse og rekruttering

komp.jpg

Det var stor interesse for Regionalt kompetanseforum Namdal som ble gjennomført 13. november med nær 50 deltakere fra hele regionen.

Region Namdal besluttet i april å gå i gang med et arbeid som  skal munne ut i en strategi for rekruttering og tilflytting. Første steg i arbeidet har vært ei kartlegging av kompetanse og kompetansebehov i kommunene og små bedrifter. Dette har vært gjennomført i høst som et pilotprosjekt i Nye Trøndelag. Se programmet.

Forskningssjef Roald Sand i Trøndelag Forskning og Utvikling (TFoU) ptresenterte foreløpige funn fra undersøkelsen, før Even Ystgård og Pål Ranes presenterte strategiene for innovasjon og verdiskaping og kompetanse og arbeidskraft i Trøndelag.

Fem innslag om status i Namdal ble presentert av Eva Fiskum (helse Namsos), Svein H. Karlsen (helse NT), Kirsti Sandnes Fjær (oppvekst Nærøy kommune), Andrea Nogva (Moen Marin) og Marius Ness Huseklepp (Skogmo Industripark).

Dagen ble avsluttet med en paneldebatt.

Namdal regionråd, som opprettes 24. november, forslås som koordinerende aktør for det som skal skje videre framover, og det er ønske om et årlig treffsted for saksfeltet.

Innleggene vedlegges. 

Tip a friendTips en venn Printer friendlySkriv ut
Powered by CustomPublish AS