miljø og landbruk, skogbruk[1]_1000x451
miljø og landbruk, åker_1001x519
miljø og landbruk, kyr på beite
miljø og landbruk, landskap_1000x406

Samkommunen presentert på konferanse i Polen.

Ordføreren i Midtre Namdal samkommune har vært i Polen og informert om interkommunalt samarbeid generelt og samkommune spesielt.

 

Anledningen var en konferanse i det polske regionaldepartementet der det ble informert om EØS-fond-programmene ( http://www.regjeringen.no/nb/sub/europaportalen/eos-midlene/hva-er-eos-midlene.html?id=685567 ) som KS Internasjonale Prosjekter har en viktig rolle i.

 

I tillegg til konferansen var det også tid til et kommunebesøk. Ordføreren og Julie Helmersberg Brevik fra KS besøkte Kolno, en kommune med ca 11 000 innbyggere ca 20 mil nordøst for Warsawa. Der stilte kommuneledelsen mannsterkt opp og viste fram barnehage, skoler, kulturhus og den store ostefabrikken i byen.

 

Vi fikk tydelig sett at EØS-midler har bidratt til renovering og utbygging av infrastruktur i lokalsamfunnet. Og polakkene er svært ivrige på å knytte kontakter med tanke på eventuelle framtidige samarbeidsprosjekt, - det være seg innafor kultur, ungdomsutveksling eller annet. Kanskje kan vår region også se nærmere på de mulighetene som ligger i de ulike samarbeidsprogrammene som finnes? http://www.eeagrants.org/

 

Vennlig hilsen

 
Bjørg Tingstad
Ordfører i Fosnes kommune
Tlf 915 87 451
 
 
 
 
 
 
 
Andrezej Duda, ordfører Kolna og Bjørg Tingstad, ordfører Fosnes og MNS.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Presentasjon av samkommunen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julie Helmersberg Brevik, KS, Andrezej Duda, ordfører Kolna og Bjørg Tingstad, ordfører Fosnes og MNS - på skolebesøk.

Tip a friendTips en venn Printer friendlySkriv ut
Powered by CustomPublish AS