miljø og landbruk, skogbruk[1]_1000x451
miljø og landbruk, åker_1001x519
miljø og landbruk, kyr på beite
miljø og landbruk, landskap_1000x406

Nytt masteringstudio på Jøa

arnstein f_230x166

Etter å ha jobbet over 20 år som profesjonell lydtekniker og lydsystemdesigner i Trondheim, flyttet Arnstein Fossvik, ut til Jøa for å prioritere familie samt søke etter mer rolige omgivelser.

Hjemme på tunet hadde de ett gammelt vedskjul med potensiale for hobbyvirksomhet. Arnstein hadde lenge tenkt på å starte sitt eget mastering-studio. Et mastering-studio gjør hovedsakelig siste finpuss på en lydinnspilling før utgivelse på CD, vinyl, nett, streaming etc. Det er bare en håndfull slike profesjonelle studio i Norge. Med støtte fra regionalt utviklingsfond og litt hardt arbeid gikk drømmen i oppfyllelse. Vedskjulet ble delvis revet og bygget opp igjen med akustikk for øye. Studioet er spesialbygget for å oppnå ett helt nøytralt lyttemiljø, noe som er helt essensielt i ett slikt studio. Veggene varierer fra 60cm til 180cm tykkelse. Det er investert i hardware og software fra øverste hylle. Kun det beste er godt nok i denne delen av bransjen. 

 

Arnstein jobber fortsatt delvis i Trondheim, men har stor fått interesse rundt studioet sitt på Jøa. Det hjelper å ha mange gode kontakter innen bransjen. Mye handler om rykte og nettverk, og han har for øyeblikket flere forespørsler enn han kan si ja til, og det er jo ett fint luksusproblem. Han gjør også lydrestaurering og reparasjon av innspilt materiale.

 

Studioet er fortsatt helt i startfasen og mesteparten av overskuddet går til videre investeringer og kompetanseheving. I løpet av 2018 / 2019 ser han for seg at studiearbeidet vil stå for størstedelen av inntekten hans.

Tip a friendTips en venn Printer friendlySkriv ut
Powered by CustomPublish AS