miljø og landbruk, skogbruk[1]_1000x451
miljø og landbruk, åker_1001x519
miljø og landbruk, kyr på beite
miljø og landbruk, landskap_1000x406

Coop Sjøåsen deltar på Merkur-kurs

coop sj_230x129

Coop Sjøåsen satser friskt og har for tiden en ansatt på Merkur-kurs for å utvikle tilbudet i butikken på Sjøåsen.

Coop Sjøåsen har fått tilskudd fra Regionalt Næringsfond til kompetanseheving, slik at medarbeider Hilde Nilsen kunne bli med på Merkur programmet. Programmet har som målsetting å styrke butikkenes lønnsomhet, tilføre tilleggstjenester og bidra til mer fornøyde kunder og kjøpmenn, samt å sikre bosetningen og trivsel i landets distriktskommuner.
Merkur har siden 1995 tilbudt et kompetansehevingsprogram tilrettelagt for små og mellomstore utkantbutikker.  Arbeidet er kjedenøytralt, og Coop, Ica og NorgesGruppen samarbeider om opplegget. Kommunal og Moderniseringsdepartementet (KMD) finansierer Merkur-programmet.

På Merkur Hovedprogram jobbes det i grupper på ti -tolv distriktsbutikker om gangen. Programmet består av totalt fem samlinger, og setter blant annet fokus på: Markedsføring, salg, økonomi, butikkdrift og tilleggs tjenester. Kursdeltagerne kartlegger også butikkens nærmarket og nåværende situasjon.  Utkantbutikker er en avgjørende faktor for bosetting og trivsel i distriktene. Coop Sjøåsen mener det er viktig at kommunepolitikerne ser betydningen av å ha robuste distriktsbutikker i utkanten av egen kommune. 

 

Hittil har Hilde vært på to samlinger og butikken har gjennomført en kundeundersøkelse i butikken, for å kartlegge behov og ønsker hver kunde har.  Denne har de hatt godt nytte av ved utvikling av tilbudet ved butikken.

Tip a friendTips en venn Printer friendlySkriv ut
Powered by CustomPublish AS